mandag 5. mai 2014

Lett og luftig romper

Romperen fra den store guttestrikkeboka har stått strikkelista mi en stund. Jeg tenkte i utgangspunktet at jeg ville ha en blanding av ull og bomull slik at den blir sval til sommeren. Men da jeg kom inn på butikken lyste alpacka-garnet mot meg, kanskje fordi fargen var akkurat slik jeg hadde sett for meg. Romperen ble utrolig lett og luftig med dette garnet, men strukturen kommer ikke like godt frem.

Jeg gjorde noen endringer på mønsteret for å unngå montering. Jeg strikket ferdig økningene på både forstykket og bakstykket og satte så begge delene på samme rundpinne og strikket rundt. På denne måten slapp jeg montering i sidene og det ble mye mindre vrangstrikking. Jeg strikket så selene i 7 masker istedenfor 8, da dette ble penere med garnet jeg valgte. Jeg sydde så sammen skrittsømmen før jeg plukket opp maskene til beina slik at jeg unngikk en ekstra søm der.

Jeg strikket luen med pinne 3 og 3,5 pga av strikkefastheten. Sokkene strikket jeg på pinne 3. De ble litt bredere enn de andre jeg har strikket så jeg tror jeg skal holde meg til 2,5 fremover. Luen og sokkene har Noah brukt mye allerede og begge deler sitter utrolig godt. Romperen er foreløpig uprøvd, men jeg håper den passer til sommeren når det blir varmere i været.

Mønster: Romper fra Den store guttestrikkeboka, Lue fra Myk start, sokker fra knitgirl
Garn: Drops Alpaca 6205 og 0618
Gram: Romper 42, lue 18, sokker 22
Pinner: 3, 3 1/2
Str: 3 mnd

32 kommentarer:

 1. For et herlig sett! Blått og brunt er så fint sammen, og romperen gjorde seg veldig godt i lyseblått. Hadde ikke tenkt at det var alpakka om du ikke hadde skrevet det, så jeg synes strukturen kom godt nok frem. Høres ut som smarte modifikasjoner du har gjort. Jeg har bestilt boka på salg nå, så denne blir nok strikket før eller seinere, og da er det supert med tips!

  Håper du koser deg masse med nye, lille Noah! :)

  SvarSlett
 2. For en heldig ullunge! Veldig fint sett og herlige farger. Jeg liker veldig godt dette garnet på små kropper :-)

  SvarSlett
 3. Den romperen er så søt! Og lua og sokkene ble også fine. Deilig for små babyer å få så mye og deilige plagg :)

  SvarSlett
 4. Veldig fint sett og veldig fine farger :)

  SvarSlett
 5. Jeg har akkurat strikka de sokkene, 22 gram, ja akkurat! Lekkert sett dette! Greit at ikke alt er lyseblått også. Jeg bør vel kanskje prøve meg på den romperen....... Greit at du angir hvor mye garn som trengs til de forskjellige plaggene.

  God mandagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Hurra for alle ganger man unngår vrange masker! Kjempefin var den og blir sikkert helt topp til sommeren.

  SvarSlett
 7. Veldig fint sett. Nydelig med blått og brunt!

  SvarSlett
 8. Så fint sett du har strikket til Noah! :-)

  SvarSlett
 9. Jeg tenkte heller ikke at mønsteret ikke vises. Synes strukturen komer fint frem og forstår godt at du falt for fargen. Passet utrolig fint med det brune..

  SvarSlett
 10. For ett herlige sett! Nydelige farger:)

  SvarSlett
 11. Flott versjon av denne søte rumperen :) Jeg syntes denne var så artig å strikke at jeg har planlagt mange andre versjoner :)

  SvarSlett
 12. Så nydelige strikkeklær, romperen er så søt:) Jeg strikket den i brun til min lille tass. Kos deg videre med gullet ditt:)

  SvarSlett
 13. Dette var et fint sett - og romperen gjorde seg godt i alpakka, synes jeg. Kjekt med ideer til sett-kombinasjoner som kan være fine å gi i gaver til små ullunger :-)

  SvarSlett
 14. Åå, så nydelig sett:-)

  SvarSlett
 15. Herlig sett! Og den farga på romperen var fantastisk fin :)

  SvarSlett
 16. Nydelig blåfarge du har brukt! Ikke dumt å strikke rundt, skal ha det i hodet når jeg etterhvert skal strikke denne :)

  SvarSlett
 17. For et nydelig sett. Kjempe søtt.

  SvarSlett
 18. Herlighet så mye flott du lager. Litt av en produksjon du holder. Nydelige, gode og varme plagg. Så fine detaljer og skikkelig laget. Dette settet var nok en 10'er. Så skjønt atte :)

  Nyt onsdagen!

  SvarSlett
 19. Så søt! Takk for smarte tips. Eg gjorde ferdig min i går, og etter ein plundrete samansying vert den neste definitivt strikka rundt! Tenkte også på knappar i skrittet, så det vert lettare ved bleieskift. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Knapper i skrittet skal jeg også vurdere hvis det blir strikket en til:)

   Slett
 20. Den står på lista mi i sommer! Så fin din ble :)

  SvarSlett
 21. Nydelige ting! Den står også på min liste til sommeren :) Venter bare på at det skal slutte å regne, så man blir litt mer inspirert til sommerstrikking :)

  SvarSlett
 22. Aldeles herlig sett, eg likte veldig godt romperen. Veldig sart og søt, nett slik eg likar det :)

  SvarSlett
 23. Så utrolig søtt:) Du er kjempe flink:) Håper dere koser dere masse!

  SvarSlett
 24. Nydelig!! Denne har jeg også nettopp strikket til tvillingene mine:-) Lurt å strikke rundt, det tenkte ikke jeg på;) Gleder meg til å følge deg videre!

  SvarSlett
 25. Rett og slett nyyydelig!! Håper vi får se den i bruk :)

  SvarSlett
 26. Hei! Kom over bloggen din via Ravelry, og jeg ELSKER den:) Legger deg til leselista mi med en gang:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for veldig hyggelig kommentar! Så moro at du vil følge meg:)

   Slett
 27. Så utrulig fint sett, synes at gutar kler veldig godt brunt og andre jordfargar. Nydelig! :)

  SvarSlett
 28. Har akkurat fått denne rumperen på pinnene og tenkte eg skulle følge ditt tips om å strikke den rundt. Men no når eg skal strikke dei to delene sammen ser eg at mønsteret ikkje vil passe. Det blir 6 masker glattstrikk i sidene. Hadde du samme problemet? Må evt rekke opp igjen og prøve å tilpasse mønsteret frå starten av..?

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...