mandag 9. mars 2015

Barnehagebukse

Det nærmer seg barnehagestart og jeg er i full gang med planlegging av barnehagegarderoben. Først ut er en sparkebukse som passer perfekt til høsten. Den er strikket i størrelse 12 mnd, men passer nok til han blir 2 år, for den er stor. Buksa er strikket i myk og deilig alpakka. Hvilke andre ting anbefaler dere erfarne mødre å strikke til barnehagestart?

Mønster: Sandnesgarn 1211 baby
Garn: Sandnes mini alpakka
Pinner: 3 og 3,5
Str: 12 mnd
Gram: 206

18 kommentarer:

 1. Kjempefin bukse! Den blir deilig i barnehagen. Her er de mest brukte barnehageplaggene en nøstebarndress strikket i babyull som lett kan vaskes i maskin (perfekt i voksiposen ved soving) og nøstebarn sine rillestrikkede votter (gjerne 3-4 par, votter blir borte selv hvor godt de er merket). En tynn ullgenser både til inne og utebruk er også en slager. Lurt å være tidlig ute med strikkingen, så kan man heller fylle på etterhvert.

  SvarSlett
 2. Tynne ullgensere, ullbukser, tynne ullsokker, barnehagevotter (oppskrift på nett). Mest brukt er nok Nøstebarndressen, den er gull! Jeg strikket i NB garn, og syns ikke det er noe problem siden den ikke trenger vaskes så ofte. Kjempefin bukse forresten :-)

  SvarSlett
 3. Så fin og deilig bukse. Jeg har hatt ullungen i barnehagen i vinter og plagg nr. en har vært ullbukser. Deilig inne og under dressen. Tynne ullgensere, sokker og nøstebarn sine rillevotter! De er vinneren innen votter.

  SvarSlett
 4. Deilig bukse! Striper er alltid fint.

  Til barnehagebruk har vi hatt god bruk for tynne ullgensere, halser, strikkavotter, tovevotter og ullbukser og heldress (første året).

  SvarSlett
 5. Kjekk ullbukse til barnehagebruk! Ser du har fått mange tips om strikkaklær. Barnebarna mine har bruk dressene jeg strikka veldig mye.

  Lykke til med flere ullplagg!

  Klem

  SvarSlett
 6. Søt selebukse! Kjekt med knepping i beina.
  Ungene her har hatt heldress som små og todelt sett med ribbukse og genser/jakke fra det ble aktuelt å slutte med bleie. Heldress er deilig, men tungvint når det haster å få den av ;)
  En masseproduksjon av ullvotter er kjekt som sommerstrikk.

  SvarSlett
 7. Så fint med stripet sparkebukse!

  SvarSlett
 8. Nydelig bukse! Den blir nok god å ha til høsten! Nøstebarndressen er min barnehage favoritt! Nå brukes den av barn nummer 3..og om et par år skal minstejenten få arve. God ute under regntøy og super å sove i vognen med!

  SvarSlett
 9. Lange sokker, tynne votter til å ha under "regnvotter", tynne luer til å sove med, heldress til soving, bukse og genser er greit når de er ute å leker (skifte bleier raskere). Eller nøstebarndress med knepping i skrevet... Blir mye å kle av de om de er ute å leker/på tur og må skifte bleie. Dette blir bra, søte bukser du har strikket:)

  SvarSlett
 10. Den buksa blir god å ha under parkdressen. Tynn og veldig god og varm. Kan ikke bli bedre det!
  Du spør om hva annet som er lurt å fylle garderoben med. Jeg vil si tynne votter i ren ull som han kan bruke under "regnvotter" . Sokker i tynn ren ull og gensere er også et "must" . Lykke til med strikkingen!
  Klem fra Guri

  SvarSlett
 11. Du har fått plenty av tips til barnehagegarderoben, ser jeg, så jeg slutter meg bare til de forslagene du har fått :)
  Eller jo: Ser at mange foreslår gensere. Jeg er mer tilhenger av tynne ulljakker, men det er sikkert en smakssak...
  Nøstebarns totråds er tynt og slitesterkt og passer fint til barnehagestrikk. Jeg har også brukt mye Shetland Soft, som jeg kanskje liker ennå bedre enn Nøstebarn-garnet til barnehageplaggene.

  Den stripete buksa di var kjempefin - ser tynn og lett og deilig ut!

  SvarSlett
 12. Så flott bukse, godt med alt en kan vokse i og bruke lenge :) Her går det mye i heldress i barnehagen ellers er både gensre, jakker og bukser flittig brukt. Ullsokker, rillevotter og halser kommer også godt med. Og litt sånn fra en ansatts side, ALT i ull er flott! Har barnet heldress eller todelt så bruker vi det vi får, fantastisk med ull! Eneste jeg til tider kan savne er at noen har enten bare tykke eller bare tynne plagg, så min største anbefaling er å ha noen tykke og noen tynne plagg, da dekker man alle årstider og vær skift. Er veldig glad i tynn ull selv men ser at for eksempel under regnklær er det kjempe deilig med den litt tykkere sorten, osv, det finne en tid for alt ull ;) Dette ble veldig langt, men ull engasjerer, lykke til med barnehage strikk, heldige pode som har en strikkemamma :)

  SvarSlett
 13. Så fin stripete bukse, og lykke til med barnehagestrikkingen :) Dårlig med tips her i gården, men ser du allerede har fått en del av andre :)

  SvarSlett
 14. Kjempefin! Striper er aldri feil altså!:)
  Som tidligere bhgansatt slenger jeg meg på det Stine skrev; alt i ull er flott!
  Håper du storkoser deg på tur!:)

  SvarSlett
 15. Kjempe søt bukse. Ønsker deg ei riktig god helg.

  SvarSlett
 16. Kjempefin bukse! Eg signerer på mange av dei gode tipsa du alt har fått, og legger til balaklava. Eg har strikka mange av Nøstebarn-balaklavaen i ulike ull-tjukkelsar. Ull/silkeblanding til høst/vår-bruk, og dobbelt-balaklava med silkeull innerst og merinoull ytterst til kalde vinterdagar. Nøstebarn-dressen var flittig brukt første året, men etter at ho vokste ut av den, orka eg ikkje å sette i gang med å strikke ein ny. Istaden har ho fått ein kjøpe ull-dress frå Lille Lam som har vore gull. Brukt nesten kvar barnehagedag i nesten to år, og fortsatt ikkje utslitt.

  SvarSlett
 17. Hei! Så mye flott du lager:-) La meg til følger nå. God påske!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...