torsdag 10. april 2014

Oh sweet daisy

MomentsInLife la for et år siden ut oppskriften på daisylue. Denne har siden stått på strikkelisten min og da jeg oppdaget at jeg hadde passende rester i lageret var det bare å ta pinnene fatt. Daisyer er nytt for meg, men det var en utrolig moro teknikk. Jeg brukte en halvtime på å skjønne hvordan jeg skulle greie å strikke daisy fra retten. Av en eller annen grunn tenkte jeg alt for komplisert, men da det gikk opp et lys var det utrolig enkelt, men effektfult. Selv om mannen min ikke helt skjønte hvorfor lua skulle ha horn synes jeg den ble veldig søt:)

Mønster: Oh sweet daisy
Garn: Drops merino extra fine
Pinner: 3,5 og 4
Str: 6-9 mnd
Gram: 50

16 kommentarer:

 1. Nydelige farger! Og lua hadde ikke blitt den samme uten horn:)

  SvarSlett
 2. Så skjønn og fargene var bare helt nydelige :)

  SvarSlett
 3. Så søt en liten lue :)
  Morsomt mønster!

  SvarSlett
 4. Nydelig lue!! Jeg har prøvd meg litt på Daisy-strikk, det er en artig og effektfull teknikk!
  Så mye fint du har laget i det siste; både dynetrekket og de fine babyklærne under!!
  Ha ei fortsatt fin og kreativ uke! :-)

  SvarSlett
 5. Så søtt med daisy-strikk. Det har jeg aldri prøvd, men den lua virker jo som et overkommelig startprosjekt. Og hornene ble kjempesøte!

  SvarSlett
 6. Åh denne hadde jeg helt glemt :) horn må man ha.

  SvarSlett
 7. Supersøt♡ Og selvfølgelig må den være med horn;)

  SvarSlett
 8. Den vart veldig fin! Eg har laga mitt første prosjekt med daisy, og har fått lyst til å prøve det ut på fleire ting. Lue var jo ein veldig artig ting å bruke dei på :) Har du ei forklaring på korleis ein strikker daisy frå retta? Eg har planar om eit nytt daisy-prosjekt, men for å spare meg litt arbeid tenkte eg å strikke det på rundpinne og ikkje fram og tilbake. Då må eg anten strikke den på vranga, eller lære meg å strikke daisy frå retta. Eg veit ikkje kva som er enklast?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er i grunn veldig enkelt å strikke daisy fra retta, men jeg har ikke prøvd fra vranga da. Her er forklaringa i oppskrifta jeg brukte: "Strikk 1 maske vrang *Strikk de neste 3 maskene sammen, men ikke ta de av pinnen, Kast, Strikk de samme 3 maskene igjen og ta de av pinnen, 1 maske vrang* Gjenta fra ** ut omgangen."

   Slett
  2. Det høyres ut som om det er akkurat på same måte som på vranga, berre at ein då har ei rettm i mellom kvar daisy og strikkar maskene vrangt saman. Eg skal teste ut denne, greitt å sleppe å strikke alt vrangt! :)

   Slett
 9. Supersøt og nydelig fargekombinasjon. Elsker blått og grått om dagen.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...